„Fragmente dintr-o învățătură necunoscută – (În căutarea miraculosului)”

Căutarea lui P.D. Ouspensky (1878-1947) în Europa, în Egipt și în Orient a unei învățături care ar fi rezolvat pentru el problemele Omului și Universului, l-a adus în 1915 la întâlnirea din Sankt Petersburg, cu Gheorghii Ivanovici Gurdjieff. (Pe parcursul întreguli text al acestei cărți, Gurdjieff este cel la care se face referire, drept G.) În căutarea miraculosului:Fragmente dintr-o învăţătură necunoscută este înregistrarea celor opt ani de muncă ai lui Ouspensky, în calitate de elev al lui Gurdjieff.
„[… ] Fragmente, o veritabilă expunere strălucită a învăţăturii lui Gurdjieff, aşa cum fusese aceasta oferită pentru prima dată în Rusia, în contextul confuziei crescânde şi în final, al violenţei vieţii din Rusia, chiar înaintea şi în timpul Primului Război Mondial.
Există multe expuneri fundamentate ale învăţăturii lui Gurdjieff, printre acestea cea a lui Ouspensky, cea mai nobilă şi mai profund inteligentă – deşi termenul său fragmente este exact: nu toată învăţătura se află în paginile sale. Ceea ce se află acolo s-a dovedit a fi suficient pentru a aprinde vieţi – şi multe alte cărţi. Dintr-o altă perspectivă, a fost o carieră de piatră, iar fiecare bucată de rocă scoasă din aceasta şi pusă în altă parte rămâne uşor de recunoscut. […]” (extras din Roger Lipsey din capitolul 3 al lucrării „Gurdjieff reconsiderat. Viaţa, învăţăturile, moştenirea.”)

Autor: Piotr Demianovici Ouspensky

Titlu original: In Search of the Miraculous: Fragments of an Unknown Teaching

Data publicarii ultimeri editii: 29 iulie 2004 (şi o nouă ediţie identică în 2010)

Editura: Paul H. Crompton Ltd.

Pentru informații legate de procurarea cărții, contactați-ne la adresa de e-mail de pe pagina contact.