„Întoarcere la acum” – de Henriette Lannes

Henriette H. Lannes sau Madame Lannes (1899 – 1980), a întâlnit-o în 1938 pe Doamna Jeanne de Salzmann, alăturându-se grupului acesteia de la Sévres, şi devenindu-i elevă. Henriette Lannes a fost căsătorită cu Henri Tracol, membru al aceluiaşi grup, iar în 6 octombrie 1940, când Doamna de Salzmann şi-a prezentat grupul lui G.I. Gurdjieff, toţi membrii acestui grup au început să fie instruiţi de G.I. Gurdjieff. Henriette Lannes a fost un membru activ al acestui grup şi ca reprezentantă desemnată a Doamnei de Salzmann, a avut o contribuţie semnificativă la fondarea şi dezvoltarea The Gurdjieff Society (una din cele patru organizaţii fondatoare a International Association of Gurdjieff Foundations www.iagf.org).
„[… ] Suntem asemenea unei cărţi închise, care pare închisă pentru totdeauna şi care deodată, ar începe să se deschidă …
Atunci când începe să se deschidă, omul se vede din interior. Dacă el ar putea să realizeze ce anume este el în mod potenţial, atunci el ar deveni ceea ce el este în mod fundamental şi şi-ar găsi adevăratul său loc de om”. […]” (Henriette Lannes)

Autor: Henriette Lannes

Titlu original: Retour à maintenant: Itinéraire d’Henriette Lannes. Elève de G.I. Gurdjieff

Data publicarii ultimeri editii: 25 octombrie 2016

Editura: Editions de Tournadieu

Pentru informații legate de procurarea cărții, contactați-ne la adresa de e-mail de pe pagina contact.