“Fragmente ale unei învăţături necunoscute. În căutarea miraculosului”

Vă anunţăm publicarea lucrării “Fragmente ale unei învăţături necunoscute. În căutarea miraculosului”, o traducere în limba română a lucrării “In Search of the Miraculous: Fragments of an Unknown Teaching” scrisă de P.D. Ouspensky.

Căutarea lui P.D. Ouspensky în Europa, în Egipt şi în Orient a unei învăţături care ar fi rezolvat pentru el problemele Omului şi Universului, l-a adus în 1915 la întâlnirea din Sankt Petersburg, cu Gheorghii Ivanovici Gurdjieff. (Pe parcursul întregului text al acestei cărţi, Gurdjieff este cel la care se face referire, drept G.) Fragmente ale unei învăţături necunoscute. În căutarea miraculosului este înregistrarea celor opt ani de muncă ai lui Ouspensky, în calitate de elev al lui Gurdjieff.

„[… ] Fragmente, o veritabilă expunere strălucită a învăţăturii lui Gurdjieff, aşa cum fusese aceasta oferită pentru prima dată în Rusia, în contextul confuziei crescânde şi în final, al violenţei vieţii din Rusia, chiar înaintea şi în timpul Primului Război Mondial.
Există multe expuneri fundamentate ale învăţăturii lui Gurdjieff, printre acestea cea a lui Ouspensky, cea mai nobilă şi mai profund inteligentă – deşi termenul său fragmente este exact: nu toată învăţătura se află în paginile sale. Ceea ce se află acolo s-a dovedit a fi suficient pentru a aprinde vieţi – şi multe alte cărţi. Dintr-o altă perspectivă, a fost o carieră de piatră, iar fiecare bucată de rocă scoasă din aceasta şi pusă în altă parte rămâne uşor de recunoscut. […]” (extras din Roger Lipsey din capitolul 3 al lucrării „Gurdjieff reconsiderat. Viaţa, învăţăturile, moştenirea.”)

Autor: Piotr Demianovici Ouspensky

Titlu în limba română: Fragmente ale unei învăţături necunoscute. În căutarea miraculosului

Titlu original: In Search of the Miraculous: Fragments of an Unknown Teaching

Data publicării ediţiei în limba română: 23 aprilie 2021

Editura: Magic Print

Pentru informații legate de procurarea cărții, contactați-ne la adresa de e-mail institutul_gurdjieff@yahoo.com.