Povestirile lui Belzebut către nepotul său

 

Lucrarea „Povestirile lui Belzebut către nepotul său” de G.I. Gurdjieff este compusă din trei cărți și constituie prima serie a unei opere monumentale, care la rândul său, urma să cuprindă trei serii.

Autorul destinase primei serii rolul de „a nimici fără milă şi fără nici un fel de compromis, în sentimentele şi activitatea mentală a cititorului, credinţele şi punctele de vedere înrădăcinate în el de secole, despre tot ceea ce există în lume”.

În această primă serie și într-o formă comună marilor tradiții, G.I.Gurdjieff ne povestește „evenimente de la scara întregului Univers”, dar în același timp ne spune: „Te rog, cititorule, să nu îți faci griji… sigur voi scrie și despre Pământ, însă cu o atitudine atât de imparțială încât însăși această planetă relativ mică și de asemenea, tot ceea ce se află pe aceasta să corespundă cu acel loc pe care de fapt îl ocupă […]”. Fără îndoială, G.I.Gurdjieff ne aduce dinaintea chestiunii esențiale: semnificația vieții omului.
Evenimentul de lansare al traducerii autorizate în limba română a lucrării  „Povestirile lui Belzebut către nepotul său” de G.I. Gurdjieff a fost organizat de Asociația Institutul Gurdjieff din România și a avut loc joi, 18 ianuarie 2019, ora 19.00, la Casa de cultură „Friedrich Schiller” Str. Batiștei nr. 15, sector 2, Bucureşti. Partener: Casa de Cultură „Friedrich Schiller”

Au prezentat Andrei Șerban (regizor), Cantemir Mambet (traducător și coordonator al echipei de traducători – președinte al Institutului Gurdjieff România), Pierre Zuber (Institutul Gurdjieff din Paris – Triangle Editions, New York).
Lansarea a găzduit sesiuni de lectură și ascultarea unor piese muzicale.

Pentru informații legate de procurarea cărții, contactați-ne la adresa de e-mail de pe pagina contact.