Întâlniri cu oameni remarcabili

„[…] Brusc, am înţeles cu toată fiinţa mea că ideile pe care până atunci le acceptasem ca pe nişte adevăruri de necontestat erau incorecte. Am realizat că până atunci văzusem lucrurile doar dintr‑un singur unghi. Acum, multe lucruri apăreau în cu totul altă lumină. O mulţime de noi întrebări îmi apăreau în minte legate de acest subiect.[…]” (p.225.)
Lucrarea „Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I. Gurdjieff constituie a doua serie a unei opere monumentale, care la rândul său, urma să cuprindă trei serii.
Cea mai recentă ediţie autorizată în limba română a acestei lucrări a fost publicată la editura Curtea Veche Publishing în 18.10. 2019. În nota introductivă la această ediție, celebrul regizor Andrei Șerban menționează „ […] Văzând filmul aceluiaşi Brook, după Întâlniri cu oameni remarcabili, cartea care l-a inspirat şi care e prezentată aici în a treia ediţie, mi-am dat seama încă o dată de impactul imens pe care-l pot avea pentru noi, oamenii contemporani, pildele pline de înţelepciune ale acestor oameni remarcabili.” (p. 10.)

Evenimentul de lansare a celei de-a 3-a ediții a traducerii autorizate în limba română a lucrării „Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I. Gurdjieff a fost organizat de Asociația Institutul Gurdjieff din România și a avut loc vineri, 18 octombrie 2019, ora 19.00, la librăria Cărtureşti Verona, Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucureşti.
La eveniment au participat regizorul Andrei Șerban, Laszlo Hollan (reprezentant al Institutului Gurdjieff din Paris), Cantemir Mambet (traducătorul cărții, preşedinte al Institutului Gurdjieff din România).
Lansarea a oferit participanților posibilitatea de a pune întrebări și discuta referitor la lucrare, precum și la opera și învățătura adusă de G.I.Gurdjieff. De asemenea, au fost ascultate și câteva piese muzicale Gurdjieff / De Hartmann.

Pentru informații legate de procurarea cărții, contactați-ne la adresa de e-mail de la rubrica Contact.

A doua ediție autorizată în limba română a fost publicată la editura Curtea Veche Publishing în anul 2014, iar tirajul a fost epuizat.

coperta-noua-mod

Prima ediție autorizată în limba română a fost publicată la editura Niculescu în anul 2006, iar tirajul a fost epuizat.r5