Muntele Analog

muntele-analog-coperta-finala

 

Prima ediţie autorizată în limba română a lucrării “Muntele Analog” scrisă de René Daumal

Publicată la editura Niculescu în anul 2009, prima ediţie autorizată în limba română a lucrării “Muntele Analog” scrisă de René Daumal, a fost tradusă de Marius-Cristian Ene şi publicată cu sprijinul Institutului Gurdjieff din România. Această ediție conține și o remarcabilă prefață scrisă de academicianul Basarab Nicolescu, precum și o notă biobibliografică semnată de Petrișor Militaru.

Așa cum este indicat în prefață: « […] Departe de orice limbă de lemn esoterică, aceste scrieri pot fi percepute pe mai multe niveluri de Realitate. Muntele Analog, ascuns şi deci ca inexistent, se află, până la urmă, dintotdeauna, în noi înşine. » (p.12.) căutătorul poate descoperi o prezentare alegorică a învățăturii lui G. I. Gurdjieff, o învățătură pe care René Daumal a urmat-o sub îndrumarea lui Alexandre de Salzmann.

„[…] Înţelegeţi, îmi zise Pierre Sogol, trebuie să luăm decizii atât de serioase, ale căror consecinţe pot să aibă urmări asupra tuturor aspectelor vieţii noastre, a dumneavoastră şi a mea, încât nu puteam să începem hodoronc-tronc, fără să fi făcut cunoştinţă puţin. Să mergem împreună, să vorbim, să mâncăm, să tăcem împreună, iată ce vom putea să facem astăzi. Mai târziu cred că vom avea de mai multe ori ocazia să acţionăm împreună, să suferim împreună, pentru că e nevoie de toate acestea ca „să faci cunoştinţă”, cum se zice. […]” (p.22.)

Pentru informații legate de procurarea cărții, contactați-ne la adresa de e-mail de pe pagina contact.